Каква сушилня е добре да си купим? Ремонт на сушилни

Ремонт на сушилни се налага, когато внезапно уреда ни спре да работи. Но, за да спре да работи вероятно е прекалено експлоатиран и не добре поддържан. Понякога сушилнята дава куп грешки и дрехите в нея остават все така мокри. Всичко това се случва, защото още докато си купуваме домакинския електроуред – не сме обмислили добре, какво купуваме! Затова ще ви запознаем с видовете сушилни, като се постараем да улесним избора ви на такава, като изтъкнем предимствата и недостатъците им.

Сушилнята – на какво и защо да заложим?

Основните видове сушилни са два. Те се различават по начина, по който влагата се отвежда от тях. Едните са свързани с тръба, която отвежда влагата навън, докато другите я кондензират. Комбинациите на пералня машина със сушилня са третия вид уред, който може да предпочетете. Когато си избирате сушилня трябва да знаете, как тя работи.

Добре e да сте информирани и със слабите й места, тоест възможностите за повреда. И накрая e добре да изберете сред качествени марки, като LG, INDESIT, AEG и други.

Преди да изберете сушилня с отдушник или кондензираща е добре да помислите, къде може да се монтира тя! По принцип най-често се предлагат кондензиращи сушилни на домакинствата, защото тези с отдушник не са препоръчителни за жилищните сгради. При тях тръбата, по която ще се отвежда парата, при сушене се извежда навън през прозорец или стена. Кондензиращите сушилни сушат прането ви с горещ въздух, така се получава кондензация, която се събира в контейнер или се отвежда направо във водопровода с помощта на помпа.

Освен типа сушене, сушилните си имат и допълнителни екстри, като смяна посоката на барабана (което мачка по-малко дрехите), опция за таймер или фино сушене, както и контрол на температурата и възможност за студено сушене. Комбинираните варианти на сушилня и пералня са по-добра опция поради спестяване на средства и пространство. Но те са категорично по-неефективни от към сушене, за разлика от самостоятелните сушилни!

Избирайте внимателно сушилните за дома си, като помислите за всички изброени опции. Ако ви се наложи качествен ремонт на сушилнята, свържете се с нас. Ние сме опитни професионалисти c повече от 10 години стаж в този бранш и сме винаги на ваше разположение във всеки един момент!

SHARE IT: