Ремонт на Перални – как да удължим живота на пералнята?

Понякога ремонт на перални машини се налага на всяко домакинство. Колкото и да е нова пералнята ни, колкото и добре да работи – в един момент неочаквано спира, точно когато ни е най-необходима! Затова е добре да потърсим професионална помощ, така проблемът ще бъде отстранен бързо и качествено. Най-удобната опция за всяко семейство си остава ремонта по домовете на този вид уреди, защото са обемни и трудно преносими! За да ви бъдем полезни, ви предлагаме няколко неща, с които ще удължите живота и добрата работа на пералнята си. Те са свързани разбира се с добрата й поддръжка! Ето и какво може да направите.

Удължете живота на пералнята си с добра поддържка!

Ремонт на перални ни се налага най-често, когато сме занемарили домакинския си уред. Когато той има някакъв дефект или когато просто не го поддържаме правилно. Ето и какво включва добрата поддръжка:

  • Редовно почистване – редовното почистване на пералнята гарантира добро качество на изпирането и по-добро функциониране на уреда. Почистването трябва да се прави поне до два пъти месечно и уреда да е изключен от електрическата мрежа. Използват се само мека кърпа и малко течен сапун. Не прибягвайте до корозивни химикали, които биха увредили пералнята! Почистват се барабана, уплътненията, отделенията за перилни препарати.
  • Използвайте качествени перилни препарати – важно е с какво перете дрехите си не само за тях, но и за пералната ви машина. Праховете за цветно и фино пране до 60 градуса температура не съдържат обикновено избелващи агенти. Те не замърсяват бързо пералнята ви и не увреждат частите й.
  • Внимавайте за насекоми – обикновено в блоковете винаги има хлебарки. Ако и при вас е така, вземете мерки навреме, защото те са електропроводници. Привлечени са от магнитното поле на процесора в пералнята и от топлината му. Когато се настанят там, често това води до късо съединение или изгаряне на платка в уреда!
  • Грижете се за филтрите на пералнята и оставяйте капака отворен – често капака на пералнята се затваря, за да не бъде откачен и повреден. Това, обаче води до задържането на миризми в самата пералня и увреждането й. Относно филтрите, съвременните перални имат поне няколко. Добре е да знаете, къде са и редовно да ги почиствате, за да функционира уреда ви оптимално.

Ремонт на перални се налага винаги, но можете да поддържате важния домакински уред изправен, поне за по-дълго с тези няколко простички правила. Ако все пак ви се наложи ремонт на пералнята, потърсете ни! Работим и в почивните дни, и по празници. Ще ви предложим професионален ремонт и съвети за последващата поддръжка.

SHARE IT: