5 практични съвета за по-добра поддръжка на съдомиялната!

Добрата поддръжка на съдомиялната  е гаранцията за по-дългата й експлоатация. Като цяло съдомиялните са уреди, които искат добро почистване, защото ежедневно измиват купища мръсни съдове. За да избегнете повреда и последващ ремонт на съдомиялни, добре е да пазите уреда си от твърди частици, запушване и замърсяване. Миялната машина днес е незаменима част от кухнята на всяко семейство. Тя е част от бялата техника в дома ни и като такава изисква определени почистващи практики.

Поддръжка на съдомиялната – 5 съвета за доброто й почистване

Навярно не искате месец, след като сте закупили съдомиялната си машина, да разговаряте с техник, за евентуалния й ремонт. Ако искате да удължите живота на уреда си, то е добре да се научите, как да го почиствате добре и да се грижите за него. За да ви помогнем, ви предлагаме 5 лесни стъпки:

  1. Почистване на вратата и уплътненията на съдомиялната – за да запазите уреда от натрупване на микроби, от неприятни миризми и от това да не мие качествено – винаги почиствайте гумените уплътнения около вратата и самата врата на съдомиялната. Правете това със сапунена вода и не използвайте корозивни разяждащи материали.
  2. Ежедневно почистване на остатъците от храна – на дъното на уреда винаги се натрупват частици от храна, дори и да заплаквате съдовете преди да ги сложите в съдомиялната! Те трябва да се отстраняват ежедневно, защото може да задръстят машината и тя да не мие качествено. Освен това са среда, в която се образуват микроби.
  3. Чистете филтрите на съдомиялната – поддръжка на съдомиялната е свързана и с поддръжка на филтрите й в добро състояние. Непосредствено под областта улавяща остатъците от храната, се намира филтъра на фините частици. Вадете го поне два до три пъти седмично и го мийте с топла вода и сапун. Така отмивате микробите, полепналите мазнини и остатъците от храна.
  4. Пускайте уреда за профилактично почистване – поне веднъж в месеца пускайте съдомиялната на празен цикъл с подходящ препарат за почистването й. Така ще работи по-дълго оптимално.
  5. Внимавайте с таблетките за съдомиялна – използвайте само качествени таблетки за миене, като специалистите препоръчват течните капсули, защото не задръстват машината и не увреждат компонентите й.

Поддръжка на съдомиялната е ключът към добрата й работа. Ако се нуждаете от съвет по поддръжката и профилактиката на вашата съдомиялна или ремонт, то свържете се с нас на 0886 473 988! Професионалните ни услуги ще решат проблема ви бързо, ефективно и на добра цена!!!

SHARE IT: